Show Me Your Craft – Nääs Konsthantverk

Jag medverkar i utställningen ”Show Me Your Craft” på Nääs Konsthantverk.

Utställningen pågår 27 maj-25 juni 2017.

Vernissage lördagen 27 maj, klockan 12-16.

 

Show Me Your Craft är en internationell samlingsutställning på Nääs Konsthantverk med konsthantverkare från norra England och Västra Götaland. Utställningens unika objekt vars olika uttryck talar till varandra genom textil, smyckekonst, miniatyrer, läder, papper och handens kunskap. Uttryck med inspiration utifrån mogna bär på myrar i Norrland till långsamma promenader i 1800-talsträdgårdar i England. Utställningen pågår 27 maj till 25 juni på Nääs Konsthantverk. Denna utställning sker i samarbete med Konsthantverkcentrum och Chrysalis Arts.

De tre engelska konsthantverkarna, Angela Chalmers, Barbara Green, Serena Partridge arbetar alla inom det textila fältet liksom de svenska konsthantverkarna Jessica Johannesson och Maria Ray Johansson. Bland de svenska konsthantverkarna är också Lennart Calås som bland annat skapar miniatyrer i trä och smyckekonstnärerna Karin Roy Andersson och Sanna Svedestedt Carboo.

Show Me Your Craft är en fortsättning på Konsthantverkscentrums samarbete med den engelska konstnärsorganisationen Chrysalis Arts. Konsthantverkscentrum och Chrysalis Arts turnerade åren 2015 och 2016 utställningen Textil/Juvel med västsvenska konsthantverkare i norra England. Curator för utställningen är Katarina Karlsson, Konsthantverkscentrum och Sara Trentham-Black, Chrysalis Arts. Utställningen genomförs i samarbete med konsthantverkscentrum och Not Quite samt med stöd av Västra Götalandsregionen, Kultur i Väst, Mötesplats Steneby, Västarvet/Slöjd och Hotell Royal.

 

Läs mer här och här.

vkort_showmeyourcraft