Mixed Minds 2018 – änglar & dämoner

Affisch-A3-MM3_9-kvinnormm

Jag är en av nio kvinnor som medverkar i ”Mixed Minds – änglar & dämoner”.

Döden, dysfunktionella familjer, speglar, änglar och dämoner – Bergman kämpade liksom många konstnärer med de stora existentiella frågorna. Rädsla, ångest, neuroser och skräck kallade han själv för ”sina dämoner”, stavat just så. Många menar att Bergmans filmer mer än något annat skapat och spridit bilden av en sorts svensk mentalitet över världen.  Filmen var Bergmans värld och teatern och musiken utgjorde hans universum, efter sig har han lämnat ett arv som är svårt att stå oberörd inför.

Med utgångspunkt i Bergmanveckans firande av Bergman 100 år vill vi bjuda in dig som är kvinnlig konstnär inom olika konstfält till en Mixed Mind-workshop som huvudsakligen tar plats på magiska Fårö. Du behöver inte vara Bergmankännare eller Bergmanälskare för att delta, i stället sätts personliga tolkningar, motstånd och vår samtid i fokus.

I Mixed Minds vill vi testa nya metoder för konstartsövergripande arbete där flexibilitet och interaktivitet mellan olika uttryck uppmuntras. Vi vill puffa kreatörerna ett steg vidare. Ta intryck av natur, varandra och ovan nämnda filmregissör för att skapa nya uttryck bortom det konventionella.

Mixed Minds 2018 är en process där en längre workshop under Bergmanveckan står i centrum. Processen pågår mellan april och november 2018 och där du och två andra av deltagarna tillsammans får utforska och utveckla nya rum för uttryck. Under våren börjar vi ringa in tematik, på Bergmanveckan vecka 26 samlas intryck från olika besök och arrangemang, ljud, bilder och rörligt material som sedan bearbetas under hösten tillsammans med processledare.

2018 genomförs Mixed Minds i samarbete med Art Inside Out, region Hallands institution för konstnärliga residens”.

Läs mer: Kultur i väst