Mixed Minds – Änglar och dämoner – Presentation

IMG_20180627_212912_128

Mixed Minds – Änglar och dämoner – Presentation

Datum: Torsdag 8 november 2018.

Tid: 19:00.

Plats: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg.

 

Nio kvinnor, nio konstnärskap – en gemensam upplevelse

Med utgångspunkt i Bergmanveckans firande av Bergman 100 år bjöd Kultur i Väst och Art inside Out in nio kvinnliga konstnärer från olika konstfält till en Mixed Minds-workshop som huvudsakligen tog plats på Fårö. En filmare, författare, regissör, designer, koreograf, tonsättare, konstnär, dansare och kulturentreprenör arbetade tillsammans med inspiration från varandra, platsen och Ingmar Bergman. Den 8 november kan du ta del av deras arbete i blackboxen på Kultur i Väst.

Döden, dysfunktionella familjer, speglar, änglar och dämoner – Bergman kämpade liksom många konstnärer med de stora existentiella frågorna. Rädsla, ångest, neuroser och skräck kallade han själv för ”sina dämoner”, stavat just så. Mixed Minds vill testa nya metoder för konstartsövergripande arbete där flexibilitet och interaktivitet mellan olika uttryck uppmuntras. Puffa kreatörerna ett steg vidare för att skapa nya uttryck bortom det konventionella.

Medverkande: Amina Avdic, Astrid Askberger, Eunice Vidals, Gilda Stillbäck, Jessica Johannesson, Kajsa Magnarsson, Lisa-Stina Pettersson, Nathalie Ruiz och Petra Revenue.

2018 genomförs Mixed Minds i samarbete med Art Inside Out, region Hallands institution för konstnärliga residens.